torstai 24. kesäkuuta 2010

Montpellier och Provence

Från Lissabon åkte vi med nattåg till Barcelona och vidare till Montpellier. I Montpellier bodde vi en natt. Staden var kiva med nice atmosfär och fiilis.
Resan fortsatte från Montpellier via Arles till Marseille. I Arles såg vi den 20:e största amfiteatern, byggd typ före 100 e.kr.
I Marseille sov vi en natt. Vi gick omkring på kvällen och bekantade oss med staden, men några sevärdheter besökte vi inte. Lite ögon-shoppande blev det också, vi besökte bland annat en jättefin karkkiaffär :D

Metron i Marseille gick på gummihjul :D

Vy från tågstationen mot staden.

Efter en natt i Marseille tog vi ett tåg mot Nice. Resan tog lite längre än vanligt på grund av översvämningarna de haft i södra Frankrike. Vi fick också sitta, lyssna och skratta åt två andra från Finland som började bli nervösa och stressiga då tåget var sent och de inte visste varför det var så :D
Vi hoppade av tåget i Antibes, bara för att jag (J) och en kaveri hade planer på att flytta dit nångång på högstadiet :D nå, nu har man iaf varit där.

I Nice sov vi en natt och såg bara tågstationen och hostellet. Därifrån åkte vi till Monte Carlo för ett par timmar och sedan tillbaka mot Marseille.

Monte Carlo och Monaco var jättefint! Vi gick omkring där i ett par timmar och såg hamnen med stora och fina (dyra) båtar, stranden, Casinon och lite av själva centrumet. Vi såg också lite på lägenheter till salu i ett fönster, ~70 m2 för 2 miljoner, hehe :D

I Monte Carlo.

Vid hamnen i Monte Carlo och se på fina båtarna.

Nu är vi alltså tillbaka i Marseille. Förra natten sov vi på ett youth hostel 5 km utanför stan, men inatt sover vi helt bredvid tågstationen för vi ska hoppa på ett tåg mot Geneve som startar 7.30 på morgonen. I Geneve spenderar vi några timmar och därifrån fortsätter resan till Interlaken där vi bokat hostell. Yay!

/Jentsu

1 kommentti:

  1. Låter stiligt. Trevlig midsommar på er, förresten. Also, more epic posing in epic locations.

    VastaaPoista