maanantai 28. kesäkuuta 2010

Schweiz

Till Geneve kom vi alltså från Marseille. Korkkade visiten med ordentliga munken vid Geneve-sjöns strand. Vi var inte så hemskt länge i Geneve, bara ett par timmar tills tåget till Interlaken for iväg.

Geneve-munken.

Vi firade midsommar i Interlaken. Interlaken fanns mellan 2 sjöar och omringad av höga, delvis snöbeklädda berg. Utsikten var fantastisk! På kvällen gick vi ut och gå i staden och köpte medsamma lite kvällsmat och öl för midsommarfirandet. Vi piknikade vid åstranden och njöt av utsikten och fullmånen.

Höga berg runt Interlaken.

Morgonmål vid hostellet.

Alphus i Interlaken.

Från Interlaken åkte vi till Bern direkt följande dag. Det var absolut det bästa vi gjorde, för Bern var en jättevacker stad! Vi såg bland annat på björnar, 2 små och 2 stora, de små härjade omkring i hettan och plumsade i sin bassäng då och då. Vi doppade också fötterna i floden som flöt runt staden. Kallt, skönt och klart var det!

Fot-doppning i floden.

Från Bern åkte vi till nästa övernattningsställe, Luzern. De hade värsta stadsdagarna på gång: live-band, mat, öl, massa människor och fyrverkerier hela kvällen. Bra om man rymdes med i mängden. Här tog vi också en kvällspromenad och såg det mesta av staden.

Kvällsvy över sjön i Luzern.

Direkt nästa morgon gick vi till tågstationen och tog första tåget till Zürich. Staden var riktigt fin, men det tog inte länge innan vi bestämde oss för att fara och se på ett stort (150m brett, 23m högt) vattenfall ca. 40 minuter från Zürich. Det var absolut ett bra val, vattenfallet var fantastiskt och breath-taking!

Vid vattenfallet "Rhine Falls".

Nu befinner vi oss alltså i Berlin. Vi ska sova här i 2 nätter; idag har vi shoppat lite och imorgon ska vi och se på isbjörnen Knut!!! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti