perjantai 18. kesäkuuta 2010

Lissabon

Igår var det sista kvällen i Lissabon. Har varit helt fantastiskt, en dag på beachen och två dagar utforskning av staden. Vi har sett en urgammal fästning, gamla stadsdelen, de gamla spårvagnarna och en massa annat kiva.
Hostellet vi bor på (Old Town Hostel) e också helt huippu o billigt. De e i ett 1800-tals hus o e jättemysigt, nästan som hemma :) o man får goda choko-flingor till morgonmål, hihi.

Goda morgonmålet :)

Roliga sittplatser vid hamnen.

Opppe i fästningen, epic posing.

Epic posing med kanonen oppe i fästningen :D

Första dan vi var här så anlände vi med nattåg från Madrid. Den tågresan gick riktigt bra, det enda som störde var biljettkontrollen kl. 4 på morgonen på Spaniens o Portugals gräns... Annars var det riktigt chill, tog först en 2h tupplur på hostellet och gick sen ut för att kolla på slottet och stan.



Stranden Estroil vi besökte.

Andra dagen ägnade vi åt stranden och solen. 20 minuter från Lissabon fanns fast hur många stränder som helst och vi valde förstås den bästa ;) Vi simmade en gång i Atlanten och skitkallt var det, men säkert +30 grader i solen :) I alla fall blev man röd och solbränd.


Gamla trä-spårvagnarna i branta backarna.

En fancy park vi tog en glasspaus i igår.

Igår blev det att utforska staden igen, denna gång genom spårvagnsfönstren. Spåran var gammal och gjord i trä och åkte i branta backar och smala gränder, coolt! Lite shoppande blev det också, bl.a fina gula skor :)

Idag blir det att säga farväl åt kära Lissabon och åka tillbaka österut :(

1 kommentti:

  1. Awesome! Epic posing quest passed. You've gained increased standing with this faction. Rock on.

    VastaaPoista