keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Spanska järnvägen är nog inte riktigt vad man tror. De gör reklam för sina moderna tåg men sen lyckas dom int ens få ett enda tåg att gå från norra spanien till Porto. Vi for till Santiago de Compostela med nattåg för att sedan ta oss vidare ner för kusten mot Porto, men tydligen går där inge tåg fast det borde. Int vet ja om vi råkade vara där fel dag eller nåt men det slutade med att vi sov i vigo som är grannstaden och sedan tog vi ett tåg tillbaka till Madrid och därefter ett nattåg till Lissabon. Var nog inte en helt bortkastad sidotur eftersom utsikten ur tågen i norra spanien var helt sjukt fin.

Santiago är typ den tredje heligaste staden efter Jerusalem och Rom enligt den katolska kyrkan. Vi såg massor av pilgrimmer gå omkring i staden runt de stora kyrkorna fast vi var där från 7 till 9 på en regning måndagsmorgon. Gamla stan och kyrkorna var nog fina men blev ändå lite dålig fiilis på grund av de usla järvägsförbindelserna.

I Vigo, som är en stor hamnstad, spenderade vi en solig eftermiddag och kollade på hamnen och en gammal fästning som ligger på en hög kulle ovanför staden.




1 kommentti:

  1. Hianoo seutuu ja reissussa sattuu. Ongelmat unohtuu, kun pääsee uuteen paikkaan. Terveiset Mancesteristä.

    VastaaPoista